Naomi Hoogervorst Architectuur.

 

Architect

Naomi Hoogervorst bouwt ideeën waar mensen enthousiast van worden. Hiervoor startte ze na ervaring en inspiratie op te doen bij een bouwbedrijf en gerenommeerde architectenbureaus het atelier Naomi Hoogervorst Architectuur. [NHA.]


Ontwerp en onderzoek

Het ontwerp en onderzoeksatelier is gevestigd in het voormalig Stadsarchief te Amsterdam. De ideeën en inzichten voor objecten, architectuur en stedenbouw komen voort uit een grote nieuwsgierigheid en een open discussie. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever maakt NHA. ontwerpen die komen tot de essentie van de opgave met een karaktervolle twist.


Structuur en vrijheid

Voor NHA. is het belangrijk dat het ontwerp helder is en efficiënt gemaakt kan worden. Daarnaast wordt er expliciet ruimte gemaakt voor de gebruiker om het ontwerp eigen te maken en voor spontane ruimtelijke vondsten. Door het maken van een brede analyse en een vrije brainstorm brengt NHA. de structuur en vrijheid in het ontwerp. De uitdaging is deze dualiteit in balans te brengen. Deze analytische en intuïtieve benadering is terug te vinden op de schaal van objecten, architectuur en stedenbouw.


Samenwerken met experts

Het is voor NHA. essentieel om met experts samen te werken om ontwerpen te maken die antwoord geven op de complexe vraagstukken op sociaal, ruimtelijk, technisch en energiezuinig vlak. NHA. werkt samen met:

projectontwikkelaars / constructeurs / installatie adviseurs / werktuigbouwkundigen / bouwkosten adviseurs /landschappers / industrieel ontwerpers / grafische vormgevers / sociologen / kunsthistorici


Aanpak en diensten

NHA. maakt een plan van aanpak als gezamenlijk startpunt. Haalbaarheidsstudies, concepten en visualisaties maakt NHA. als aanjager voor het realiseren van plannen.

Om tot een goede uitvoering van de plannen te komen begeleidt NHA. het ontwerp en de technische uitwerking tot en met de uitvoering in samenwerking met de nodige experts.

 

Opdrachtgevers

NHA. werkt voor bedrijven, overheid, corporaties en particulieren (collectieven). Het doel is dat ontwerpen de vraag van de opdrachtgever meer dan beantwoorden en een bijdrage leveren aan de architectuur. Met een sterke betrokkenheid van de opdrachtgever en het team zet NHA. een resultaat neer waar iedereen trots op is.


Graag nodig ik u uit de projecten te bekijken op de website. Bij vragen kunt u contact opnemen.


+(31(0)6 41215170

architectuur@naomihoogervorst.nl
Curriculum Vitae                         ir. N.C.J.M. Hoogervorst


Werk

2010-heden  Oprichting Stichting Placemakers


2009-heden  Oprichting Naomi Hoogervorst Architectuur.

2009-2010    Onderzoekslab Nederland wordt Anders


2007-2009    Dok Architecten

                     - School OPDC De Saenstroom, Wormerveer

                    - Voorbouw De Saentower, Zaandam

                     - Stadshart Nieuwegein

                     - Kamperpoort Zwolle


2006-2007    Slavenburg

                     - Kantoor Piet Hein building, Amsterdam

                     - Restaurant Cuisine Culinaire, Amsterdam


2005-2006    Fokkema Architecten

                     - Interieur kantoor Akzo Nobel, Amersfoort


Studie

1998-2005    Technische Universiteit Delft, Architectuur

2004             Accademia Architettura Mendrisio (CH)        


2008-2010    Experiment3, Atelier Rijksbouwmeester

2007-2008    Oriëntatiejaar, Rietveld Academie