Naomi Hoogervorst Architectuur.

Shelter.html
Placemakers.html
 

.COMpany | Mobile development centre Amsterdam

Ontwerpwedstrijd Prix de RomeHoe dichten we het gat tussen de fysieke omgeving en zijn bewoners?

Hoe betrekken we de bewoners, opdat ze een sterk gevoel van trots krijgen?

Het .COMpany gebouw is een structuur. Het grote Allebé plein in Amsterdam krijgt een tegengewicht in een open vorm. Het programma groeit in de structuur vanaf het plein en past zich aan in zijn tijd. Ondernemers creëren hierin hun eigen kantoren en winkels, wat de relatie met hun omgeving zal versterken.


Het.COMpany building is een landmark en symboliseert de verbinding. De brug verbind het binnen en buiten van de ringweg en doet mee met de andere bakens van de stad.


Het .COMpany building is een internationaal communicatie centrum. Nederland heeft een van de hoogste dichtheden in het gebruik van de mobiele telefoon ten opzicht van de wereld. In dit centrum ligt de kans als Nederland zich wil blijven onderscheiden in ontwikkeling en innovatie en communicatie. De activiteiten van de bewoners is vertaald in dit gebouw in een symbool van ontwikkeling en communicatie. De kennis en ervaring van de bewoners is direct bruikbaar als test zone voor nieuwe communicatie technieken. Dit geeft een gevoel van toegevoegde waarde en trots aan de bewoners. De onderkant wordt de voorhoede van de ontwikkeling.


Programma

Markt

Telefoon winkels

Ruimte voor ondernemerschap

Communicatie bedrijven

Communicatie ontwikkelingscentra

Vermaak centrum voor nieuwe media

Opleidingscentrum voor nieuwe media

Congress centrum

Park restaurant

UMTS zendmast


In samenwerking met Jasper Druijven.